17:28:02
~Mia bakar~ Del 5
Kanelbullar
100-150 g smält smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1-1½ dl socker
½ tsk salt
2 tsk kardemumma
Ca 14 dl vetemjöl
Tillagning
Blanda mjölk och smält smör, värm det till 37 grader.
Smula ned jäst i en bunke och häll i en del av smörmjölken och rör tills jästen har smält.
Häll sedan i resten av smörmjölken tillsammans med socker, salt, kardemumma och lite av mjölet.
Arbeta degen smidig och blank. Tillsätt mer mjöl om det behövs, spara dock lite till utkavlingen.
Strö lite mjöl över degen och täck med en tygduk. Låt den jäsa till dubbel storlek.
Arbeta samman degen i bunken. Arbeta sedan degen på en lätt mjölad bänk tills den inte klibbar sig fast.
Kavla ut degen och bred på smör, socker, kanel och kardemumma. Rulla sedan ihop till en fast rulle och skär den
ca 2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna i pappersformar. Täck bullarna med en tygduk och låt dem jäsa i 20 minuter.
Pensla med 1 vispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 250 grader i 5-10 minuter.
S-M-A-R-R-!
=D