23:51:10
Saffransbiscotti
35 skorpor
100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl sötmandel
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med
bakplåtspapper.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
8. Torka biscottisarna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Låt svalna ordentligt innan förpackning.
Tips! Lägg några biscottis i en presentpåse och komplettera med lite te, kaffe eller glögg så har du en perfekt present! Eller varför inte stoppa ner massa biscottis i en fin glasburk?! Kan lova att det är uppskattat! :)
det lät ju lätt! Jag trodde dem var svåra å göra!
Det var verkligen busenkelt! :) Och väldigt mumsigt! :D