2009-12-08
 11:40:33

Årets socken!!!

Grattis Barlingbo! =D



Heja Barlingbo!!! =D Född å uppvuxen där men utflyttad för många år sedan... Men rötterna, pappa m familj och kompisar finns kvar så många besök i lilla Barlingbo blir det! Alltid lika skönt att komma dit!!! =D

Barlingbo har faktiskt varit "Årets socken" förut... Visserligen många år sedan men iaf, jag tror det bör ha varit -96 eller däromkring... Det minns jag eftersom jag det året var Lucia i skolan. Radion var där å intervjuade mig och filmade hela luciatåget... Filmen står där hemma i hyllan å skäms... =D

Go Barlingbo!!! =D



Lite info om just Barlingbo från Barlingbo's egna hemsida:

Barlingbo socken är belägen 15 kilometer sydost om Visby. Till ytan är den en av de mindre på Gotland. Från norr till söder är den 5 kilometer, likaså från öster till väster. På denna yta bor knappt 300 personer.

Större delen av socknen upptas av bördig åkermark, endast ett mindre område i norr är hällmark. Skog finns vid gränserna mot öster, norr och väster. De uppodlade myrarna Stormyr och Lillmyr ligger i östra delen. Socknen är en jordbruksbygd. Genom rationalisering och utarrendering finns det nu endast 3 jordbruksföretag.

De flesta förvärvsarbetarna pendlar framförallt till Visby. Detta har medfört att de flesta bostäderna har åretruntboende, medan fritidshusen är få.

Klicka in er på deras hemsida för att se lite av vad som händer i socknen, mycket kort och annat skoj!

↓Klicka här↓
Barlingbo



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: