2010-05-31
 20:45:42

Den late och den aktiva!

Just nu är det världens krig i skallen på mig... Den late Mia och den Aktiva Mia har en livlig disskution just nu! Den låter någonting så här:

Aktiva Mia: Res på arslet å gå ut och gå med dig människa!
Late Mia: Det regnar ju...
Aktiva Mia: Spelar ingen roll! Lite vatten dör du inte av!
Late Mia: Men det är kallt...
Aktiva Mia: Du blir varm om du håller tempo!
Late Mia: Jag vill krypa upp i soffan och se en film...
Aktiva Mia: Kan du göra när du tagit din promenad!
Late Mia: Men jag ha ju gått varje dag i 2 månader nu...
Aktiva Mia: Det kan du gott göra i minst 2 månader till!
Late Mia: Meeeeen det regnar ju!!!
Aktiva Mia: Är du allergisk mot vatten?
Late Mia: Nej...
Aktiva Mia: Då så!
Late Mia: Jag orkar inte...
Aktiva Mia: Du blir pigg när du kommer ut!
Late Mia: Men då måste jag ju byta om... Suck...
Aktiva Mia: Som om det är jobbigt!?
Late Mia: Men jag måste ju ännu hänga tvätten...
Aktiva Mia: Det kan du göra när du kommer in! Den försvinner inte!
Late Mia: Åh vad du är jobbig...
Aktiva Mia: Tack detsamma!
Late Mia: Men jag vill inte, orkar inte OCH det regnar...
Aktiva Mia: Skiter jag i, du blir pigg OCH lite vatten är inte farligt!
Late Mia: Suck...
Aktiva Mia: Kom igen nu!
Late Mia: Jag kommer bli dyngsur...
Aktiva Mia: Du torkar!
Late Mia: Jag kommer frysa arslet av mig...
Aktiva Mia: Du blir varm efter en stund! Dessutom gör det inte så mycket om du fryser arslet av dig, för det är ändå för stort!
Late Mia: Nu var du elak!!!
Aktiva Mia: Det är du oxå! Allt jag vill är ju att komma ut i friska luften och röra på mig! Är det så svårt att förstå!?
Late Mia: Nej men det regnar ju...
Aktiva Mia: Jävla tjat om det där regnet! Sätt på dig regnjackan då!
Late Mia: Den är inge skön...
Aktiva Mia: Nu får det fan vara nog! Klä om och gå ut å gå din late fan!
Late Mia: ...
Aktiva Mia: Nu lyssnar du på mig och kniper käft! Du är lat, gnällig och jävligt tröttsam så nu ignorerar jag dig!
Late Mia: Men...
Aktiva Mia: Nej! Inte ett ord till!!! Nu är det ombyte och promenad som gäller!
Late Mia: Suck...
Aktiva Mia: Och så kan du ju tacka mig sen när vi kommer in igen! För då kommer du minsann vara piggare och nöjd med dig själv!
Late Mia: Okeeeej då men bara så du vet så tänker jag inte gå långt...
Aktiva Mia: Du kommer att gå precis så långt jag vill och du kommer att älska det! Därmed basta!
Late Mia: Mutter mutter...
Aktiva Mia: Kom nu så går vi! Och sluta och sura!!!

2010-05-31
 18:43:15

Min dammsugare lever på övertid...

Lilla Bertil borde ha gått i graven för längesen! Det är säkert ett år sedan han försökte fösta gången men jag ger inte upp hoppet på honom! (Läs: Vi har inte råd att byta ut honom!) Köpte silvertejp idag så nu jävlar ska han få vara kvar ett tag till! Har inte kunnat dammsuga på tok för länge men nu så! =D


2010-05-25
 16:36:07

Min "gå-på-bröllops-klänning"!?

Här är den lilla skönheten som jag hittade för lite sen på H&M... Vad tycker ni!?
Kan detta vara min "gå-på-bröllops-klänning" i sommar???

Till den tänker jag mig ett par vita skor, en vit kuvertväska, ev en sjal och lite fina smycken... Och kanske som på denna bild någon blomma i håret eller så, beror sig på hur jag ska ha håret! =D

Hjälp mig nu!

2010-05-24
 17:35:11

Senaste nytt från balkongen!

Mitt i städningen avbryter vi för ett inslag från balkongen!

Senaste nytt:

En liten körsbärstomatplanta fick flytta in! =) Hoppas på mycket goda tomater!

Fröerna är sådda...

Och både den lila och den gröna basilkan är på väg upp! =D

Sist men inte minst så avslutar vi med att min Lewisia blommar! Så otroligt vacker och OMG vad knopp!!! =D Kul!

2010-05-24
 16:34:46

Grillning i Barlingbo sockenglänta!

Åh vilken härligt rolig lördagskväll vi hade! Sånt underbart väder så man kunde knappt tro det! En riktigt tropisk natt! =D

2010-05-21
 18:24:06

Ding ding di-ding ding ding ding...

Tror att jag har hittat min "gå-på-bröllop-2010-klänning"! =) Var en sväng på stan förut och gick in en sväng på H&M. Där hittade jag en gudomligt fin klänning! =) Provade den och tyckte att jag såg rikting snygg och smal ut i den! =D Dock tyckte jag att den var en aningens dyr... Så jag la undan den för att få möjlighet att fundera lite... =) Kommer förmodligen åka in å köpa den imorrn! Hehe... Mmm, vart sugen på den!

2010-05-18
 23:14:45

Gårdagens roliga grej!

Åh jag höll på att glömma! Den roliga grejen jag gjorde igår gav detta resultat idag:

Jag pryder Gotlands Allehandas första sida idag! =) Detta pga en artikel om pollenallergi, som jag liiiider av!

Och eftersom jag vet att min vän, Kakan, sitter i Sthlm och är irriterad över att hon inte har möjlighet att min "intervju" på webben så gör jag ett försök att lägga upp det till henne här! Och till er andra oxå om ni är intresserade!?


2010-05-17
 22:15:17

En rolig grej!

Tänkte göra er som läser detta lite nyfikna!
Idag innan jag kom hem från jobbet gjorde jag nämligen en rolig grej! Hmm, vad kan det vara!?
Haha, det får ni veta imorrn! =D

2010-05-17
 22:08:13

Städat på balkongen!

Denna dag har jag ägnat åt att städa bort massa skit på balkongen... Tömt massa gamla blomrester och jord... Sprungit skyttetrafik till trädgårdskomposten och sopstationen... När jag som bäst höll på att tömma gamla krukor så hojtade grannen nerunder mig till om att jag spillt ner jord till honom... Ooops sorry! Jisses jag har varit i full gång ända sen jag kom hem från jobbet! Men nu börjar det bli klart därute! =) Örterna och grönskerna ska ännu fixas men det får jag fixa imorrn eller övermorrn! Helst imorrn men vi får se! Måste ännu köpa jord och tomatplanta! =D
Och sen måste jag nämligen snart klippa gräset på jobbet igen! Funderade på att ta det imorrn men det kanske får vänta... Vi får se!

2010-05-17
 19:20:39

Att odla örter!

Många örter är rika på fiber, vitaminer, mineraler, antioxidanter och annat nyttiga. Dessutom är de enkla att odla i fönster, på balkongen eller friland. Några enkla och trevliga örter att odla i sommar är stevia, basilika, helig basilika, citronmeliss, persilja och rosmarin.

Även om frysta och torkade örter har mycket smak är de färska överlägsna. Vid särskilt torkning, men även frysning, förloras även en del näringsämnen. Samtidigt hör örter till vad som är enklast att odla. Trevligt med en egen odling är dessutom den härliga doften inte minst när man plockar dagens skörd av örter. Humlor, bin och fjärilar samlas gärna för att samla in nektar.

Odla örter i kruka

De flesta örter går utmärkt att odla i kruka på fönsterbänken eller på balkongen. Det som skiljer odling i kruka mot friland är att du kommer behöva vattna mer. Dessutom behöver du mer noggrant tänka igenom gödsling. Att övervintra örter i kruka på balkong är dessutom svårt och ingenting man ska räkna med lyckas.

Örter som lättast klarar övervintring på balkong är gräslök, alla sorters mynta och persilja. De flesta andra typer av örtkryddor är enkla att odla men kanske inte klarar övervintring. Att de inte övervintrar är naturligtvis inget stort problem utan man kan sätta nya nästa år eller ännu enklare köpa färdiga plantor.

Att köpa plantor

Plantor går att köpa på plantgårdar. De plantor som säljs i livsmedelsbutiker anges ofta vara olämpliga för att plantera om för odling. Det stämmer emellertid inte och de klarar typiskt detta utmärkt. Låt dem vänja sig bit för bit vid miljön och plantera sedan om till större kruka.

För de flesta är det enklast att köpa färdiga plantor. Undantaget är om man vill odla något ovanligt som färdiga plantor inte säljs av eller odla mycket på friland.

Att dra upp egna plantor

Många örter går naturligtvis att så direkt på friland eller i kruka. Vill man ha tidig skörd eller om den svenska växtsäsongen är för kort fodras däremot att man drar upp plantorna inomhus tidigt. Sådden brukar i detta fall ske någongång mellan januari till april.

För att klara inomhussådd seriöst fodras att man har kostljus. I annat fall stretchar plantorna genom att det är varmt samtidigt som mängden ljus är begränsat. Särskilda lysrör för odling finns att köpa men vanliga lysrör fungerar lika bra. Viktigt för deras effekt är emellertid avstånd till plantan och de måste befinna sig mycket nära (5 - 10 cm).



2010-05-17
 18:28:08

Att odla tomater!

Utseende och ursprung.
Tomat är en ettårig växt som härstammar från västra Sydamerika. Tomater finns idag i ett otal former, storlekar och färger. Runda, päronformade, små och stora, röda, gula och vita.

Växtplats och jordmån.
Tomaten behöver en solig, varm och skyddad växtplats för att utvecklas bra. Växthus är föredra, men det finns även sorter som kan ge en bra avkastning på friland under gynnsamma förhållanden. Jorden ska vara väldränerad, mullrik och fuktighetshållande med ett pH-värde på 6,0-7,0.

Sådd och såtid.
Tomater måste förkultiveras och utplanteras när risken för frost är över. Plantavstånd 35-60 cm. Plantorna planteras djupare än de stått i krukorna och nya rötter bildas på stjälken.

Allmän skötsel.
Luckring och regelbunden bevattning. Lägg gärna färskt gräs på marken runt plantorna. Uppbindning och toppning ovanför 5:e-6:e klasen. För att underlätta befruktningen kan man skaka plantan under blomningen. Alla skott i grenvinklarna "tjuvas" nyps bort så tidigt som möjligt. Bortsett från busktomater där tjuvskotten får vara kvar.

Gödsling.
Tomater vill ha en välgödslad, fosforrik jord. Ett par veckor innan planteringen bör jorden gödslas, helst med brunnen stallgödsel.

Skadeinsekter och sjukdomar.
Tomater i växthus kan ibland angripas av bladlöss och vita flygare, även om det är ovanligt. Upprepade duschningar brukar hjälpa. Svampar, bakterier och virus är desto vanligare och beror i regel på dåliga odlingsförhållanden. Undvik för tät plantering, lufta vid behov och byt jord i växthuset varje säsong.

Skörd.
När tomaterna är fullt utvecklade, röda (eller viken färg de ska ha) och solvarma. Finns det risk för nattfrost innan tomaterna är helt mogna kan de även plockas omogna för att sen få eftermogna på en mörk och sval plats. Alternativt kan man ta in hela plantan och låta frukterna mogna där.

Näringsinnehåll.
100 g tomat innehåller 19,8 kcal, 22 mg C-vitamin och 0,5 mg järn.

Förvaring.
Röda mogna tomater har kort hållbarhet. Gröna omogna tomater kan syltas eller läggas in.

Användningssätt.
Tomaterna äts nyskördade och solvarma eller används i sallader, soppor, grytor, till puré, ketchup och juice. Gröna syltade och inlagda tomater används som tillbehör till kötträtter.

Sortval.
Det finns många olika typer av tomater.
Vanliga högväxande tomater finns med röda, gula, vita, svarta och till och med randiga frukter. Busktomater avslutar sin längdtillväxt med en blomklase och behöver inte bindas upp eller tjuvas. Bifftomater odlas som vanliga tomater men ger betydligt större frukter. Det finns även flera olika sorter som ger mängder med små frukter bl.a. körsbärstomater.


Jag ska köpa en färdig planta! =)

2010-05-17
 18:00:10

Att odla chili!

Odla chili

De olika chilisorterna ser olika ut. Storleken på en planta kan variera från några decimeter till
över en meter både i höjd och i bredd. Bladen är oftast avlåhnga och släta med slät kant.
Blommorna är stjärnformade med 5-9 kronblad. Blommornas färg varierar mellan arterna
och är oftast vit eller blålila. Frukterna varierar till färg, form och storlek.
Vanligast är att frukterna blir gula eller röda när de mognar, men även bruna och lila frukter
förekommer. 
Fröer till chili finns nuförtiden att köpa hos flera välsorterade fröhandlare.
Det går även att ta tillvara fröer från torkade eller färska chilifrukter.
 
Sådd och förkultivering
 
De flesta chilisorter har en lång utvecklingstid och därför ska fröna sås så tidigt som möjligt.
I slutet av januari eller i början av februari är det lämpligt att så sina frön.
Om du har tillgång till en lämplig odlingslokal och extra växtbelysning så är det verligen
en god idé att så tidigt. Överblivna frön kan sparas i flera år, helst i en tät burk och i kylskåpet.
 
Du kan så i krukor eller så kallade "miniväxthus", det vilktiga är att dom är grunda och har
dräneringshål i botten. Använd vanlig såjord och vattna ordentligt innan sådden.
Tryck ner fröet ca en halv centimeter i jorden. Har du gått om frön kan du variera
sådjupet en aning för att nå bästa resultat. Så med minsta två centimeters mellanrum
för att underlätta den senare omplanteringen.
 
Efter ca två till tre veckor brukar hjärtbladen visa sig, under tiden ska jorden hållas fuktig.
Temperaturen bör ligga mellan 20-25 grader. Plantorna vill ha gott om ljus helst uppåt 14
timmar om dygnet.

När såjorden är ordentligt genomrotad så är det dags för den första omplanteringen.
Flytta då försiktigt plantorna till större krukor. Plantera dom så att jorden når upp till
hjärtbladen. Temperaturen bör sänkas till mellan 16 och 20 grader. Belysningen bör förbli
densamma.
Gödselvattna regelbundet från och med tredje veckan efter omplanteringen.

Odling på friland
När sommarvärmen kommit kan du börja plantera chilin i trädgården.
Plantera på en varm och skyddad plats, gärna med kvällssol. Glöm inte att först vänja
plantorna vid uteklimatet under en tid innan du sätter ut dom på heltid.
Chili trivs bäst i mullrik jord med ett PH-värde på mellan 5,5 och 6,5. Ge plantan stöd
med en bambupinne eller liknande och skydda plantorna med odlingsväv under de första veckorna.
 
Odling i kruka
Man kan tro att det är bra och praktiskt att ge plantan en riktigt stor kruka, men det är felaktigt.
En för stor kruka gör att plantan skickar ut smala rottrådar genom jorden och dessa trådar
förgrenar sig inte förrän de når krukkanten. Detta resulterar i att förankringen i krukan blir
mycket dålig. Därför ska men efter den första omplanteringen plantera om minst två gånger till.
Vid varje omplantering flyttar men plantan till en lite större kruka. Den slutliga krukan bör vara
på runt tio liter.
Omplantering sker när krukan är ordentligt genomrotad och vattning krävs varje dag..

Skörd
Det bästa är utan tvekan att plocka ett par chilifrukter när man behöver men ofta skördar man
mer än man kan använda på en gång.
Färsk chili förvaras bäst i kylskåpet, exempelvis i en plastpåse med små hål för att fukten ska
kunna ta sig ut. papperspåsar fungerar också väldigt bra. I kylskåpet håller chili oftast mellan en
vecka och en månad. En bra förvaringsmetod är att torka chilin. Det går även bra att frysa in chili.
Det går att frysa hel chili men en god idé är att dela frukten och avlägsna fröfästen, frön och skjälkar.
I frysen kan man förvara chili i flera år, speciellt om man avägsnat fröna.

Övervintring

All chilipeppar kan övervintras. I vissa fall är övervintring ett måste eftersom skörden
mångdubblas under andra odlingssäsongen. Spansk peppar, flerårig spansk peppar och
havannapeppar kräver minst 12 grader för en lyckad övervintring. Extra belysning mår
all chili bra av under övervintringen. Målet med övervintringen är endast att hålla liv i plantorna.
Det går att få frukt även under vintern men frukterna blir ofta outvecklade.
 
Under vintern bör man vara försiktig med vattningen, står plantorna för fuktigt vid låga
temperaturer så kan de drabbas av mögelangrepp. Använd ljummet vatten för att undvika att
jorden kyls ner ytterligare. Tillsätt näring en gång varannan vecka för att ge plantorna lite
extra kraft.

När den nya odlingssäsongen börjar i februari eller mars är det lämpligt att klippa ner
plantorna ganska kraftigt för att stimulera utvecklingen av nya skott.

Angrepp

Chiliplantor kan lätt drabbas av olika typer av angrepp och det är därför viktigt att
övervaka dom noga. Det kan till och med vara en god idé att syna plantona med lupp emellanåt.
Skadedjur kan orsaka stora skador och måste bekämpas så fort de upptäcks.
 
Bladlöss är chiliplantans fiende nummer ett. Dom är snabbväxande sugande insekter
som försvagar plantan. De kan dessutom sprida virussjukdomar. Bladlössen kan man
klämma ihäl för hand om man upptäcker dom. Man kan dessutom bekämpa bladlöss
med hjälp av såpvatten.
 
Spinnkvalser är små spindeldjur som suger cellsaft. Dom sitter oftast på bladens
undersida som får ljusgula prickar. Det finns växtvårdsmedel som kan sättas in vid angrepp.
 
Svampangrepp har ett mycket snabbt förlopp och är därför mycket vartigt för en
chiliplanta. Dessutom kan vissa svampar övervintra i jorden och ställa till problem år
efter år. Rena krukor, god odlingshygien, rätt näringsbalans och bra jord minimerar
risken för svampangrepp.

Vissnesjuka
kan orsakas av olika svampar som täpper till plantans ledningskärl.
Även rot- och rothalsrötor kan leda till vissnesjuka då vatten och näringstransporten
till bladen upphör.

Pastillröta
angriper fruktspetsen som svartnar och ruttnar, detta orsakas av kalciumbrist i
plantan. Ojämn vattning kan leda till att plantan inte kan kan ta upp det növändiga kalciumet.

Solsveda
är en brännskada som kan drabba både blad och frukter. Plantan har helt enkelt
blivit för utsatt av en ljuskälla, lampa eller solen.


Inser att jag är jävligt sent ute men det ska nog gå ändå! =)
2010-05-16
 22:01:10

Ätbart som ska planteras på balkongen...


Persilja, Gräslök, Körvel, Timjan, Oregano, Basilka x 2.
Glömde köpa Dragon och Rosmarin... Vet inte om jag får plats med 9 krukor med örter dock... Får det inte plats hoppar jag över Körvel och gräslök! Körvel vet jag inte ens hur den smakar... Tyckte egentligen bara att det vore kul att testa något nytt! =)

Sen ska jag så:


Utöver allt detta så tänkte jag köpa en körsbärstomatplanta! =)


Dessutom har jag en avokadokärna som jag funderar på att plantera å se om det vill gå vägen... =)


Åh vad jag älskar den här årstiden så att man kan odla!

2010-05-16
 19:38:12

Magsjuk katt... =(

Stackars Miranda! Hon har varit magsjuk hela natten och idag! =( Kunde inte förstå varför men när jag var på Linds i förmiddags så passade jag på å fråga om min Backnejlika och Strandiris som hon knaprat på... Visade sig att Irisen är giftig och biverkningarna är kräkningar och diarré... Inte så konsigt att hon mår dåligt då! På ett sätt är det rätt åt henne, man kan ju hoppas att hon lär sig nått av detta! Jäkla tur att den inte var dödlig bara! =/ Kattskrälle ge fan i mina blommar!!! Kan egentligen bara anta att hon inte kommer låta bli min nejlika iaf så jag funderar på att byta ut den! Irisen däremot får vara kvar, den tror jag inte att hon kommer komma åt senare när alla är uppväxt! =) Och förhoppningsvis vill hon inte gnaga på den igen!

2010-05-16
 12:36:12

Close-ups

Fick önskemål av Emelie att lägga upp lite närbilder på vad jag planterat... Hade tänkt vänta med det tills allt hade fått en chans att växa till sig lite men jag kastar upp lite "baby-plant" bilder! =)

Lewisia som jag haft i många år! =)

Backnejlika som jag inte får ha i fred... Miranda äter upp den!

Murklocka som är så vackra när dom blommar!

Dahlia. Har aldrig haft denna växt innan... Hoppas på fint resultat!

Wisby ros. Min underbara fjolårsros! Otroligt vackra blommar!

Bambu. Köpte denna förra året och den skulle vara vintergrön... Vilket den inte var... =( Klippte ner den i hopp om att den tar sig igen! Annars blir jag riktigt ledsen! =(

Strandiris. Alltid älskat iris men aldrig haft någon! Så vackra! Även denna äter Miranda på... Jäkla katt!

Doftlilja. Lite lik iris men jag tyckte att blommorna verkade vara vackra och det gör absolut ingenting denna lilla blomma kan tänka sig att sprida lite väldoft! =)

Silverarv som jag grävde upp i mammas trädgård... Blir små vita söta blommor i!

Viol. Åh vad jag älskar violer! =) Så vacker!

Klematis. Denna växt är otroligt snabbväxande, fyllig och vacker! Alltid älskat Klematis! =)

Murgröna. Måste ju ha lite Gotland i "rabatten" oxå!

Klöver som inte ser mycket ut för världen ännu men detta är en växt med vindröda blad och ljust rosa blommor. Väldigt dekorativ!

En stackars liten ros som mamma dissade... Den får bo hos mig tills vidare... =)

2010-05-16
 11:21:32

Vår utekväll...

Jag kände mig hur gammal som helst! Det var ju bara småungar där... Och PistOff som skulle ha börjat spela kl 22 kom igång närmre 00.30... Så vi lyssnade på typ två låtar sen åkte vi hem! Bandet lät bra men kändes för mycket jobb för Stefans del! Och sen var vi inte riktigt på rätt humör efter att ha väntat på dom i evigheters evigheter! Så vi åkte hem! Bara det är ett tecken på att man börjar bli gammal! =/ Shit är jag så gammal och tråkig?! Nä, det bestämmer jag att jag inte är! Under andra omständigheter och annat sällskap skulle det varit party-party! Menar nu inte annat sällskap än Stefan utan hans kollega P-O och Micke som det inte mycket drag i inte!
Hur som helst så åkte vi hem och eftersom jag inte hade hunnit med någon promenad igår så fick det bli en nattlig sådan! =) Lagon när vi kom hem från promenaden så ringde P-O och bad Stefan hämta å köra hem dom! Jag gick dock å la mig! =)

2010-05-15
 20:08:31

Utgång ikväll! =)

Helt oplanerat så vart det bestämt att vi ska gå ut ikväll! Ska till Hamnplan 5 och lyssna på min kollegas band Pistoff! Ska bli kul! =)
Så här ser jag ut ikväll:


2010-05-15
 16:28:15

Planterat var det här! =)

Solen har gassat starkt hela dagen, tills jag vart klar med planteringen vill säga... Så mitt planerade balkongmys med ett glas vin i handen och sitta å njuta av blommorna vart inte idag! =( Snyft! Nu ska det bli spännande å se allt växa upp och breda ut sig! =) Längtar tills allt blommar och ser vackert ut! Iofs är det vackert nu med men jag tror ni fattar vad jag menar...

Klematisen skulle egentligen inte alls sitta där men jag bestämde mig för att det skulle bli vackert! =) Å det vart det! Om några veckor ska jag köpa Surfina å plantera i krukorna på väggen! Kommer bli såååå bra! =D Mot den andra väggen står det en hylla där jag ska plantera örter! På den sidan ska det vara ätbart!

2010-05-13
 21:32:32

Blomlåde bygge!

2010-05-13
 09:09:27

Nu jäklar...

...är jag på hugget!

*Jag klarade mig från att bli sjuk!

*Äntligen har det börjat visa resultat i form av viktnedgång av alla mina promenader! =)

*Klippte gräset och planterade blommor på jobbet igår i 3 timmar vilket gav en riktigt bra workout och extra cash i kassan!

*Jag ska äntligen komma igång med min mega blomlåda idag! =D

*Har världens bästa pojkvän och vänner!

*Älskar mitt hem och jobb!

Det går helt enkelt BRA nu! And it feel's great! =D

2010-05-10
 21:40:55

Oroligt...

Min mage är jätteorolig nu... Mår inge vidare... Fy fan detta bådar inte gott inför natten och morgondagen! Vill verkligen inte bli sjuk! Tänker ta lite avslagen cola och en näve vitpepparkorn innan jag kryper i säng i hopp om att kunna sova bort skiten!
Blääääääää!!!

2010-05-10
 17:03:43

Sjuksköterska!

Min stackars älskling är sjuk, han har åkt på maginfluensa... Stackarn ligger på soffan och sover, vilket han har gjort hela dagen iaf när han inte samtalat med den stora vita "telefonen"... =( Hoppas innerligt att han blir frisk snart och att jag klarar mig!!! Agerar just nu, så gott jag kan, sjuksköterska genom att servera Proviva blåbärssoppa, huvudvärkstabletter och coca cola... Är själv lite matt i lacken så jag är orolig för att det ska bita fast i mig oxå... Tog en näve hela vitpepparkorn och ett glas Proviva när jag kom hem från jobbet så vi får hoppas att det gör susen!

2010-05-09
 15:22:55

2 st fåtöljklädslar till salu!


Så här ser tyget ut:

På ena klädseln är det en stearinfläck på ryggstödet:

Kanske går att få bort?!

Intresserad?!

2010-05-09
 10:32:04

En trevlig lördagskväll i B-bo!

Vi hälsade på pappas fru Åsa igår... Hon är gräsänka för tillfället! Pappa är på älgsafari i Sunne, haha... Vi åt tacos, drack lite öl och pratade massor! Hade mycket trevligt!
Barnen har fått egna rum nu så Arvid var så stolt så! Erik var inte hemma men han är nog minst lika stolt! Vart riktigt bra! =) Ska bli kul att se när det är helt klart!
Fick en tröja av Åsa igår oxå... =) Älskar kläder! Perfekt när man kan få sånt som vänner och bekanta rensar bort! =)

Har en likadan i svart! Älskar dom! =)

Tydligen ska min syster med familj komma till ön v21... Skulle vara kul att träffa dom! Smilla fyller ju år i samma veva så jag får väl åka ut å gratta lilltösen någon dag! =) Tänk om man bara kunde komma på vad jag ska köpa till henne!? Fördelen är iaf att jag inte måste tänka på att det ska vara skickbart med posten! Får kolla lite... Syrran borde vara stor och rund nu... Hon är nämligen gravid! Ska få en liten sork i juli!

Nej fy, nu måste jag försöka att göra lite nytta!

2010-05-09
 10:16:36

Utbjuden på middag!

Stefan bjöd mig på middag på Joda i fredags! Superlyxigt och mysigt! Vi firade att jag har fått jobb! =D
Jag åt grillad biff med klyftpotatis och pepparsås till varmrätt och varm fruktsallad med mörkchoklad till efterrätt! Helt okej! Stefan åt vitlöksmarinerad lammytterfilé med potatisgratäng till varmrätt och saffranspannkaka till efterrätt! Han var mycket nöjd! =)

Vid den gröna ringen satt vi! =)

Hade en mysig kväll på Joda och när vi ätit klart åkte vi till Hemmakväll å hyrde film. Väl hemma kollade vi på "Phantom Punch", som är baserad på en sann historia om boxaren Sonny Liston. Inte min typ av film men den var rätt okej ändå! Vi hyrde oxå "Coco & Igor" och "The ugly truth" men dom har vi inte sett ännu! Tror inte att Coco & Igor är en Miafilm heller men ibland får jag ju offra mig oxå! =)
När vi kollat klart på filmen skulle vi egentligen gå å lägga oss men eftersom jag hade jobbat heldag och sen varit ute å ätit så hade jag inte hunnit med någon promenad så jag drog med mig Stefan ut på en nattpromenad! =) Kändes inge bra att avsluta dagen med bara 5000 steg! =/

2010-05-08
 16:01:02

Bygge planerat!

Hade tänkt börja med mitt bygge på balkongen idag... Men regn, kyla och rusk kom å förstörde mina planer! =( Men hur som helst så ska det bli ett bygge gjort inom kort! =) Jag SKA ha min stora rabatt i form av en blomlåda på balkongen! =) Så är det bara! Får se om jag kan åka till byggmax å köpa virke imorrn kanske?! Hoppas på liiite bättre väder imorrn iaf! =)


Nått typ så här ska lådan se ut! Med massor av blommor, mest rosa och lila men även andra färger! =)

Hade tänkt skaffa ett badkar å ställa på balkongen å ha som blomlåda men jag fick inte tag på nått så nu blir det ett litet byggprojekt istället! =)

2010-05-08
 15:32:21

Nytt i klädkammaren, skohyllan och över axeln! =)

För nån vecka sen var jag införbi på H&M här i stan å köpte den rosa klänningen nedan, tyckte så mycket om den så jag köpte en turkos oxå! =) Så typiskt mig att köpa två av allt! Haha...

Eftersom jag ännu går å går å går så tyckte jag att jag kunde kosta på mig ett par kloka promenadskor! Mina gamla är just gamla och utslitna! Så jag åkte till Intersport efter jobbet en dag nu i veckan och köpte ett par på tok för dyra Ecco skor! =) Love them men jag längtar tills de är ingångna!

Har köpt en ny handväska oxå men eftersom jag inte har bestämt mig för om jag gillar den eller hatar den så har jag inte heller bestämt mig för om jag ska behålla den eller inte! Hmm... Vad tycker ni?

2010-05-04
 19:04:22

JAG FICK JOBBET!!!

Ångesten över om jag kommer att ha jobb framöver eller inte är över! =) Jag kommer inom kort att vara anställd av Norrköpings tidningar och sitta på deras lokala kontor för Gotlands Tidningar och Gotlands Allehanda här på Gotland! Sitter iofs där redan nu men just nu bara på tidsbestämd anställning som går ut sista maj... Den nya tjänsten kommer till en början vara 6 månaders provanställning för att sen om allt går bra gå över till en tillsvidare tjänst! =D Fatta vad bra det känns!!! Äntligen kan jag kanske få lite stadga på livet!!! Äntligen tar jag ett viktigt jättekliv in i vuxenlivet! Äntligen kommer jag ifatt!!!

JAG HAR JOBB!!!

Är riktigt lycklig! Men nu kliver ångesten in för det ekonomiska planet då den nya tjänsten tyvärr är mindre i procent än den jag har just nu... Lönen är högre men tyvärr blir det inte lika mycket i lönekuvertet ändå... Fast det är klart nu under sommaren så kommer jag att jobba lite extra som trädgårdsmästare på jobbet oxå och sen ska jag vid behov hoppa in å jobba 100%... T ex när min kollega är sjuk, tar ledigt eller har semester!

Alltså fatta, jag behöver inte strula med att skicka ansökningar någe mer!!! =D
FÖR JAG HAR JOBB!!!

Tar ett jätteskutt och kastar mig ut på promenad!

JAG HAR JOBB!!!