2010-10-31
 09:59:36

Tjejkväll med drinkar!

Eftersom Åsa och Mia var lite sena så tjuvstartade jag, Malin, Sara & Tesse på en extradrink! :) Miranda ville oxå vara med på den... Dock var det bara sugrören hon ville komma åt! :D

När Åsa & Mia kommit på plats så var det dags för min drink! :) 
Gotlänningen
1 glas
4 cl mjölk
2 kulor vaniljglass
0,5 påse saffran
4 cl vaniljvodka
Mixa detta i några sekunder, häll upp och toppa med salmbärssylt!

Lekar! Man måste ju ha lite lekar!
Vi spelade filmspelet som går ut på att man skriver ner typ 5 filmer var på en lapp å lägger i en skål... Sen delar man upp sig på 2 eller flera lag. Spelet innehåller 3 omgångar, första omgången ska man förklara filmen så att dom andra kan gissa. Man får inte översätta, använda synonymer, säga skådespelarnas eller regisörens namn. Man har 1 minut på sig att hinna så många filmer som möjligt, varje lapp ger 1 poäng. Så turas man om tills lapparna är slut.
Till omgång 2 lägger man tillbaka lapparna i skålen, här ska man förklara filmen med endast ett ord! Även här har man 1 minut på sig, varje film ger 1 poäng och man turas om tills lapparna är slut.
Omgång 3 lägger man återigen tillbaka samma lappar i skålen men här gör man charader. Man får inte yppa ett ord eller använda rekvisita. Återigen har man 1 minut på sig, varje film ger 1 poäng och man turas om tills lapparna är slut. Det lag som efter omgång 3 har flest poäng vinner!
Denna lek är riktigt rolig och varierande! Det är aldrig samma svårighetsgrad eller samma filmer, det beror helt och hållet på vem man spelar med! :D Rekomenderas varmt!

Eftersom jag var värdinna så hade jag fixar lite smått å gott att smaska på!
Uppifrån å ner på bild 1: Kajpsoppa, Crostinis med tomat/basilika/vitlök/chili/olivolja, Tacopajer med gucamole.
Uppifrån å ner på bild 2: Chokladpenisar, Rabarberpannacotta, Kladdkakor med vaniljglass.

Sen var det dags för Malins drink! Hon hade inget namn på den men eftersom hon hade ispenisar i så döpte hon den till Mr Penis!

Vi drack å lekte vidare! Här omgång 1...

Tesses drink var en Tequila sunrise!


Ännu mera lek... :) Omgång 1...

För att få bort de stora fatet från bordet så la Malin över chokladpenisarna på ett annat fat, väldigt vackert! ;)

Leken fortsatte med omgång 2! Här ser man oxå Saras drink som jag missade att ta kort på... :( Dåligt av mig! God var den iaf! Den heter Ransome och innehåller: Xanté, Passõa, fruktsoda och tranbärsjuice.

Sen var det dags för omgång 3! Charader!!!


Vi var 2 Mia här igår men jag var den som var på det vinnande laget! Lottade lag men jag hade tur å fick vara med vinnarna hela kvällen! :)
Malin å Tesse åkte hem vid tolvsnåret, vi hade tyvärr inte hunnit igenom alla drinkarna då... Jag, Sara, Åsa och Mia fortsatte på deras drinkar! Åsa gjorde en vindrink och Mia en frusen kokoshistoria!

Fick fina blommor som tack för att jag fixade!
Av Åsa fick jag en rosa julstjärna! Cool va?!

Och av söta Sara fick jag ett litet arragemang som jag gissar hon gjort själv! Så fint! :D

2010-10-30
 17:58:25

Today's look!

2010-10-27
 15:50:55

Pirrigt...

I slutet av nästa vecka kommer jag få resultatet på en rolig grej som jag gjorde igår...
Lite kul men sååååå nervöst!

2010-10-26
 14:16:50

Mina fina nya orkidéer!!!

Se så fint jag fått i mitt vardagsrumsfönster!!! Love it!


Dessa orkidéer har varit med om mycket ihelgen! Köpte dom på Ikea i fredags om dom har varit med på samma resa som jag själv med undantag för Ullared, dit fick dom inte följa med!

2010-10-25
 18:48:28

Mysfrukost med bästa vännen!

I fredags hade jag och min lilla Kakan en heldag ihop! Var underbart att få möjlighet att umgås lite med henne ensam, inte för att jag inte gillar när våra karlar är med men vi tjejer måste få lite egentid ibland!
Buhu, jag saknar henne jättemycket redan! MEN om jag får som jag vill så ses vi nästa månad igen! =D



Jag vet att det är dukat till tre, det därför att vi trodde att Ebra skulle joina oss men han passade på att ta sovmorgon!
Utanför fönstret var det dock inte lika mysigt, eller ja det var det på ett sätt men inte med tanke på att jag endast hade jympadojjor och tunn jacka!!!

2010-10-25
 14:49:46

Äntligen hemma!!!

I nättres kom jag hem! Äntligen! Tyvärr hann jag inte träffa älsklingen innan han åkte till Oskarshamn men jag kom iaf hem!!! Det var riktigt tufft att ta mig hem från båten själv med all packning! Men som tur var hade S lämnat bilen åt mig nere på hamnen! Så nu är jag hemma, har hunnit med att jobba idag oxå... Hur skönt det än är att komma hemifrån lite ibland så är det otroligt skönt att komma hem igen!

Men jag har haft en toppen helg!
I torsdags när jag åkte upp så mötte sötaste Kakan i världen mig i Nynäshamn så åkte vi hem till hennes och hennes mans lägenhet i Jordbro. Satt uppe ganska länge med en tekopp i handen och babblade! Längesen vi sågs ju! På fredagen åkte vi till Ikea å shoppade lite inredning till deras hem och jag köpte orkidéer! Tillbaka i lägenheten hjälpte jag dom att piffa lite! Attans vad jag tycker att det är kul att styla andras hem! =D

Vid 18 tiden åkte jag hem till höggravida Pia, där vart jag bjuden på tacos och så satte vi genast igång med att planera vad vi skulle kolla på när vi kom till Ullared!
Vid midnatt i fredags gick bussen som tog oss till Ullared från Vällingby. Ganska omgående började alla i bussen installera sig för att sova! Jag pluggade in mp3-spelaren i öronen å gjorde detsamma! Tro det eller ej men jag kunde faktiskt sova lite! =) Vid 04.00 gjorde vi ett stopp i Ödeshög eftersom busschaffören var tvungen att vila enligt EU reglerna.

I Ullared var vi kl 07.00, då var det bara att gnugga sig i ögonen å göra visakortet redo för då var det dags för shopping!!! =) Från 07.00-16.00 gick vi omkring inne på Gekås å shoppade multum! Känns som att jag fick tag på det mesta jag ville ha tag på men jag känner mig allt lite besviken på klädutbudet! Hade hoppats på att hitta mer! Men det jag hittade är jag nöjd med! =) Köpte massa fint till hemmet, julklappar, kläder till både mig å Stefan, smink och en massa annat smått å gott! =)
Dagen i Ullared gick vääääldigt snabbt! Vid strax efter 16.00 lämnade vi Ullared och begav oss mot Stockholm igen! Även på hemresan gjorde vi ett stopp, även denna gången i Ödeshög, för att äta lite middag. Åt helstekt fläskytterfilé, stekt potatis och sås, inte den godaste maten jag ätit men ändå helt okej... Godast var nog ölen jag drack till maten! Det var välbehövligt efter en lång shoppingdag! Vid midnatt i lördags var vi åter i Vällingby där Pia's pappa mötte oss, tack gode gud att vi slapp släpa all handel på tunnelbana, buss eller pendel!

I söndags gick vi upp ganska tidigt igen eftersom jag skulle hinna packa om allt och ta mig till båten som gick kl 12.00... Vi höll tiden väldigt bra tills pendlen bestämde sig för att jobba emot mig!!! Elfel vid typ Södra station eller nått... Var tvungen att byta till tunnelbanan vid t-centralen för att ta oss till Farsta för att sen byta till pendeln igen... Meeeen påväg till Farsta insåg vi att jag aldrig skulle hinna, pendeln skulle vara framme kl 12.00 i Nynäshamn och båten tänkte inte vänta in den... Så vid Skogskyrkogården klev vi av, jag ringde Destination Gotland å bokade om min biljett till 20.05 båten istället... Sen var det bara att ta sig tillbaka hela vägen till Hjulsta för att lämpa av all packning vid Pia igen... För att fylla ut dagen så åkte vi till Vällingby centrum för att ägna oss åt lite mer shopping! Lite fynd vart det! =) Sen stekte vi pannkakor hemma hos Pia innan det var dags att återigen sätta oss på pendeln mot Nynäshamn... Hann inte mer än att sätta oss så kom nästa helvete! Ett tåg var trasigt så vartannat tåg till Nynäshamn vart inställt, vilket skulle ha gjort så jag missade båten igen men eftersom vi åkte hemifrån Pia's 1½ timme tidigare än vad vi egentligen skulle ha behövt så hade vi marginal! Å det var en jäkla tur för den extra tiden behövdes, vi var framme i Nynäshamn 45 min innan båten gick!
Så vid ca 23.30 satte jag åter fötterna på gotlänsk mark!
Underbart att vara hemma på min ö igen!

2010-10-24
 11:49:26

No boat for me... =(

Pga fel på pendeltåget missar jag båten... Är tillbaka hemma hos Pia, ska åka till Vällingby å trösta mig med lite mer shopping! Som om jag inte shoppat tillräckligt! ;) Vill dock hellre hem! Men har bokat om till båten som går vid 20 ikväll istället! Så hem kommer jag MEN jag hinner inte träffa min älskling innan han åker till Oskarshamn... Usch vad jag längtar hem!!!

2010-10-23
 20:15:22

Helt lyriska av shoppinglycka...

bild009 (MMS)

...sitter vi nu på bussen på väg hem... Det har vi iofs gjort sen fyra men vi gjorde precis ett stopp i Ödeshög för att äta lite middag! Inte jättegott men åtminstone mat! Ett par öl hann slinka ner, tyckte att jag var värd det efter en hård shoppingdag! ;)

2010-10-23
 00:38:38

På väg till Ullared!

bild005 (MMS)

Nu ska jag dock sova, är ju nattbuss... Natti natti!

2010-10-21
 19:32:38

Åker båt!

bild026 (MMS)

Får snart träffa sötaste Kakan! Jippie! :) Imorgon ska vi till Ikea en sväng. Vid midnatt åker jag och Pia till Ullared! Lördagen kommer att ägnas åt shopping för hela slanten! :) Hela helgen kommer bli toppen! På söndag går båten hem igen, hinner lagom hem för att hinna vinka av älsklingen innan han åker till Oskarshamn.

2010-10-20
 19:21:15

Till salu!


Fiolen vart precis såld!





Hojta till om ni är intresserade av nått! =)

2010-10-20
 16:48:03

Favvoväskan!

Köpte för ett tag sen en grymt snygg väska från H&M!

Älskar den!

Meeeen... Tyvärr är det ju ingen vidare kvalité på den så idag upptäckte jag att axelremmen höll på att lossna i ena änden... Kolla!

Men som tur är så är jag ju en händig människa så jag tog fram nål å tråd! Var tvungen att sprätta upp fodret lite men efter många tröga stygn så sitter iaf axelremmen fast, fodret lagade jag självklart igen! =D

Eftersom jag sytt för hand så väntar jag mig inte att det kommer hålla för alltid men det kommer iaf hålla över helgen! Går det sönder igen så tänker jag kosta på lilla väskan ett besök vid skomakaren OM det inte är billigare att köpa en ny likadan väska vill säga! =)

2010-10-18
 15:27:20

Första frostskrapardagen!

bild023 (MMS)

För denna höst/vinter... Men många till lär komma! Burr vad kallt det var imorse!

2010-10-17
 16:47:22

En lördagskväll i goda vänners lag!

Tillsammans med Sara & Henke åkte vi igår hem till Malin & Kenta för att parta lite! Vi åt grillat, drack alkoholhaltiga drycker, skrattade, pratade och fnittrade! Tyvärr glömde jag spelen hemma så nått sällskapsspel vart det inte... Men det var toppenkul ändå! Klockan hann bli 3 innan vi var hemma...



2010-10-16
 16:56:18

Today's partylook!


Vad säger ni?! Tycker ni att jag ska klippa kort? Typ som jag har på bilden... Kanske...

2010-10-16
 12:19:43

Jag tycker om att shoppa...

...kan till och med påstå att jag älskar att shoppa! Det är nått jag gör ganska ofta och just nu är jag galet shoppingsugen! Det kliar i fingrarna något så förbannat meeeen... Eftersom jag ska till Ullared nästa vecka så försöker jag låta bli i hopp om att hitta allt det där jag kommit på att jag vill ha där till bättre pris! För det gör ju absolut ingenting om man sparar lite pengar, för på så sätt så kan jag ju shoppa lite till! ;)
Men gahhh vad jag vill shoppa NU!!!

2010-10-15
 12:50:32

Riktigt töntigt, jag vet!

Men ack så vuxet det känns att se sitt namn på ett visitkort!

Jag om min kollega har ett gemensamt kort då vi inte har "egna" kunder utan alla kunder är våra gemensamma! =)

2010-10-12
 14:53:31

Vuxenpoäng!

Jag har under flera års tid längtat efter en ny bil, eller bättre begagnad vill säga! Och det gör jag fortfarande! Meeen nu är jag lite närmre en annan bil!
Jag har nämligen varit på banken idag och ansökt om ett litet lånelöfte! Och jag fick det! =D Däremot ligger månadskostnaden på mer än jag trott så det tåls att funderas på!
Jag har redan spanat in en bilmodell som jag gillar skarpt... Så nu måste det funderas, MYCKET!
Klicka på denna länk om ni är nyfikna på vad för bil...



Visst är den fin?!

2010-10-11
 17:10:42

Välgörenhet för utsatta katter


Har varit vid Gotlands Katthem's loppis här i stan med massa kartonger idag!
Det vart 5 kartonger å en sopsäck med kläder och 2 kartonger å en papperskasse med grejer... Så skönt att äntligen av med det!

Känns bra att hjälpa katthemmet då min lilla kisse Miranda kommer därifrån och dessutom kommer vi köpa nästa kisseunge där också, fast det först när Ebba inte orkar längre...

När jag hämtade hem Miranda från katthemmet hette hon Estrella och var en liiiiiten plutt!

2010-10-10
 10:09:58

Me like, but me don't know...

Har hittat en topp/tröja/cardigan/tunika på ellos som jag gillar designen på meeeen vad är det för jäkla färgval egentligen?! Återkommer till ett tidigare inlägg om höstens mode... Fan enda färgen som känns okej är banne mig den svarta! Tror jag...

Svart/Dimgrön/Dimblå/Grålila/Blekaprikos/Mullvad/Gråmönstrad/Khakigrön

Man kan ha den som både tröja/topp/tunika och som cardigan... Bara att vända på!

2010-10-09
 21:59:59

Stefan's fiol!

Min käre sambo kan inte bestämma sig för om han ska sälja sin fiol eller inte...
I eftermiddags hade han bestämt sig för att sälja den så han bad mig ta lite kort på den!



Meeeeen nu ikväll så är han inte lika säker på det beslutet... Det återstår att se vad han slutgiltligen bestämmer sig för! OM han någonsin kan bestämma sig vill säga... Han skulle lika gärna kunna vela så här fram och tillbaka livet ut, det är liksom såååå typiskt honom!!!

2010-10-09
 21:59:35

Om ölen inte är kall...

...så finns det alltid lösningar! =D Min lösning är en frusen vattenfylld plastbanan...

2010-10-09
 21:44:31

Gårdagens och dagens make up!

Trivdes väldigt bra i gårdagens look så det vart nästan likadant idag! Samma make up men en annan frisyr bara!


2010-10-09
 13:56:33

Fredagsmys!

2010-10-08
 22:03:28

Höstens mode...

Undrar om det är nån mer än jag som har ganska svala känslor inför höstens mode?! Knepiga färger och modeller! Vad är tanken med en ärmlängd mitt emellan 3/4 och lång?! Hur fan tänkte man där!? Känns mest som om tröjan krymt i tvätten... Inte ens bekvämt!
Oversize tröjorna har precis fått sitt godkänande från mig, väldigt skönt och bekvämt samtidigt som det kan vara mycket snyggt med leggings och ett par coola skor!
Men åter till färgskalan... Vad är det för färger egentligen?! Dimmiga och fruktansvärt mesiga... Många av färgerna är sånna som jag förknippar med vår/sommar. Jag menar: dimgrön, dimblå, grålila, blekaprikos, osv... Hösten innebär ofta mörka murriga färger för min del, jag blir sugen på att klä mig i mörkt lila, svart, brunt, mörkt fuschia, osv...
Alltså lämnar höstens mode tyvärr mig med typ två saker: den svarta kulören och oversize tröjorna!
Så kommer vi ses i höst så lär jag dyka upp med en svart oversize tröja, leggings och ett par coola skor!

2010-10-05
 17:22:24

Skor!

Var å köpte ett par nya skor idag! I love them!

(Sorry Malin att jag köpte likadana men attans jag vart så kääääär!!!)

Btw!
Jag köpte dessa till nästa sommar för ett tag sedan! Glömt att skriva det! =)

2010-10-05
 17:02:33

Bokat!

Den 23/10 åker jag och Pia till Ullared! =)
Tjoho vad det ska shoppas! Tänkte försöka köpa alla julklappar till familjen, presenter och självklart kläder till lilla moi!
Risken är dock att det är sjukt mycket folk men det får det fasen vara värt!

2010-10-02
 13:36:47

Mynt...