2011-12-02
 23:51:10

Saffransbiscotti

35 skorpor

100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl sötmandel

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.

3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.

4. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med
bakplåtspapper.

5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

6. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.

7. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.

8. Torka biscottisarna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Låt svalna ordentligt innan förpackning.


Tips! Lägg några biscottis i en presentpåse och komplettera med lite te, kaffe eller glögg så har du en perfekt present! Eller varför inte stoppa ner massa biscottis i en fin glasburk?! Kan lova att det är uppskattat! :)


Malin Hejdenberg

det lät ju lätt! Jag trodde dem var svåra å göra!


Mia

Det var verkligen busenkelt! :) Och väldigt mumsigt! :D



PUBLICERAT: 2011-12-04, 12:35:04 | URL: http://gotlandica.blogg.se/

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: